CRM systemen toepassing | CRM gebruik – CRMsystemen.nl

CRM systemen toepassing

 • Wat betekent de toepassing van CRM software voor een optimale customer journey en klantloyaliteit?
 • Wat is de rol van CRM bij sales en marketing automation?
 • Download een gratis e-boek over CRM software of vraag de gratis CRM box aan
 • De oorspronkelijke toepassing van CRM systemen is die voor de registratie van klantgegevens en het succesvol kunnen uitvoeren van klantcontact. Tegenwoordig worden de mogelijkheden van CRM voor een groot deel bepaald door de mogelijkheden die internet biedt voor klantcommunicatie en het ondersteunen van salesprocessen. Maak hier kennis met de verschillende facetten van modern customer relationship management en de technieken die dat mogelijk maken. Zoekt u een nieuwe CRM oplossing, download dan onze gratis boekjes over CRM systemen of maak gebruik alle gebundelde informatie in de CRM box.

  Wat is CRM?

  Om de toepassing van CRM software goed te kunnen begrijpen, is het nuttig om eerst stil te staan bij wat CRM nu eigenlijk is. CRM staat voor customer relationship management. Letterlijk gaat het om het beheer van contacten met klanten. In de praktijk gaat het ook om andere relaties. Door een goede registratie van klantgegevens en een optimale beschikbaarheid daarvan verlopen commerciële processen beter en succesvoller. Tegenwoordig draait CRM om data. Door zoveel mogelijk relevante gegevens over klanten en hun gedrag te registreren, kunt u op het juiste moment klantgedrag in uw voordeel beïnvloeden. Hiermee speelt CRM een belangrijke rol in uw commerciële prestaties, klanttevredenheid en klantloyaliteit. En het vormt de basis van een succesvolle customer journeys en effectieve sales en marketing automation Lees verder.

  Belangrijkste toepassingen

  Kijkend naar de functies gaan de toepassingen van CRM systemen verder dan alleen relatiebeheer. CRM kan ook gezien worden in de toepassing ervan voor contactmanagement, strategische marketing, campagnemanagement, direct marketing, telemarketing, verkoopondersteuning, klantenservice, tijdmanagement, workflow management of document management. Lees hier verder over de belangrijkste toepassingen van CRM.

  CRM in de cloud

  Bijna alle CRM systemen worden inmiddels aangeboden cloudoplossing. Hierdoor heeft u overal waar een internetverbinding voorhanden is, toegang heeft tot uw klantgegevens. Bij CRM in de cloud heeft u de software niet meer draaien op uw eigen servers. In plaats daarvan staan de software en uw data bij de provider die uw CRM oplossing host. Bij online CRM systemen hoeft u zich geen zorgen meer te maken over veiligheid en onderhoud. Grote voordeel is dat u overal via internet toegang heeft tot uw CRM systeem en klantdata. Lees hier verder over CRM in de cloud.

  Open source CRM software

  Lees wat het verschil is tussen open source en andere CRM software en of open source ook daadwerkelijk gratis is. Lees hier over de voordelen van open source CRM software.

  Webbased CRM

  Krijg hier antwoord op de vraag wat webbased CRM eigenlijk is, wat de mogelijkheden ervan zijn en of de voordelen opwegen ten aanzien van de nadelen. Lees meer op de pagina Webbased CRM.

  Social CRM

  Wat is Social CRM, wat kunt u ermee wat zijn de voordelen en nadelen en welke mogelijkheden biedt het een organisatie. Lees het antwoord op de pagina Social CRM.

  Mobile CRM

  Waarom zou een organisatie juist wel of juist niet kiezen voor Mobile CRM? Lees meer over wat het is, de voor- en nadelen en mogelijkheden op de pagina Mobile CRM.