CRM voor thuiswerken | Online CRM - CRMsystemen.nl

CRM voor thuiswerken: ideaal voor de thuiswerkplek

Bedrijven die nu overgaan op nieuwe CRM software kiezen bijna altijd voor CRM in de cloud. Dat biedt grote voordelen voor iedereen met klantcontact die mobiel of op afstand wil werken. Bedrijven die eerder kozen voor een online CRM oplossing, plukken daar met het vele thuiswerken van tegenwoordig dagelijks de vruchten van.

CRM beperkingen

Eén van de eerste soorten bedrijfssoftware die veelvuldig als cloudoplossing gebruikt ging worden, was CRM software. Begrijpelijk, omdat veel gebruikers van CRM software erg mobiel zijn en toegang op afstand dus nodig is. Toch is er nog een hele groep bedrijven die gebruik maakt van enigszins ouderwetse (legacy) CRM software, met beperkte of geen mogelijkheden voor online werken, mobiele functies, integratie van social CRM en dashboards voor eenvoudige analyses van klantdata. Ook zijn er zelfs nog organisaties die nog nooit de stap hebben gemaakt naar CRM software en hun klanteninformatie bijhouden in Outlook of Excel. Beide groepen ondervinden extra beperkingen van het thuiswerken.

Nieuwe online CRM oplossingen

Bedrijven die nog aarzelen om over te stappen op CRM in de cloud, hoeven niet te vrezen. De overstap naar een nieuwe online oplossing is namelijk best eenvoudig. Alleen de keuze van de meest passende software vraagt aandacht en dat geldt ook voor het overzetten van de klantendata. Ingewikkelde implementaties zijn niet nodig. Dat de software werkt, heeft de CRM aanbieder al geregeld. De software en uw klantgegevens zijn altijd en overal beschikbaar. Updates vinden automatisch plaats. En de beveiliging van uw data is beter geregeld dan in situaties dat deze data op eigen servers zou staan.

CRM software selectie
CRM software kiezen?
Dit is belangrijk!

Waar moet u op letten?

De ingebruikname van een nieuwe online CRM oplossing is goed en relatief snel te realiseren. Tenminste, als u weet waarop u moet letten. Over de selectie van de software en alle aspecten die uw keuze bepalen leest u alles in de informatie van de CRM box van het ICT informatiecentrum. U kunt deze gratis aanvragen. Dan profiteert u deze coronaperiode nog van alle voordelen van online CRM software.

Meer weten over CRM voor thuiswerken?
Download gratis e-boeken en informatie via de CRM kennisbank