CRM oplossing

Een CRM oplossing oftewel een Customer Relationship Management oplossing is een software voor het beheren en analyseren van klantgegevens en klantencontacten. De CRM oplossing biedt de gebruiker mogelijkheden om interacties met klanten vast te leggen en transacties te beheren in databases. Ook is het mogelijk (online) leads te verzamelen en vast te leggen en deze via de CRM oplossing aan de juiste salesmedewerker te verbinden. Op die manier wordt een potentiele klant gekoppeld aan een salesmedewerker die vanaf dat punt in het systeem kan bijhouden wat de status van deze lead is. Tegenwoordig kan deze informatie plaatsonafhankelijk gevolgd of bekeken worden door iedereen met toegang tot een internetverbinding en die over de juiste inloggegevens beschikt (CRM in de cloud). Er is weinig kans op verlies van informatie en reactietijd als het CRM systeem op de juiste wijze geïmplementeerd is. Het CRM kan zo worden ingericht dat met een druk op de knop overzichten gegenereerd kunnen worden waaruit blijkt welk toegepast marketingmiddel het beste werkt. Via dat middel komen immers de meeste leads binnen die uiteindelijk ook de grootste kans maken om klant te worden.

CRM oplossing in de cloud

Er zijn veel verschillende CRM software pakketten verkrijgbaar, standaard maar ook maatwerk of modulair. Ook zijn er online CRM oplossingen (CRM in de cloud) waarbij voor een vast bedrag per maand per user, gebruik gemaakt kan worden van de CRM diensten. Een dergelijk systeem gecombineerd met de functionaliteit van cloud computing biedt betaalbaar en toegankelijk gebruiksgemak en is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het aanbod van CRM oplossingen. Bovendien bespaart een dergelijke online CRM oplossing de gebruiker aanzienlijke kosten voor het zelf onderhouden van een serversysteem waar de CRM software op draait en zijn updates in de meeste gevallen in de prijs inbegrepen.

Meer over CRM

Een uitgebreide uitleg over CRM oplossingen, de toepassing ervan en andere aspecten leest u in het gratis boek ‘CRM software’, samengesteld door het ICT informatiecentrum.

CRM oplossing

crm oplossing