CRM open source

Ook op het vlak van customer relationship management is er open source software ontwikkeld. Deze CRM open source software is er op gericht om klantrelatiebeheer en verkoopbeheersystemen voor u op een prettige en overzichtelijke manier te schikken, zodat er voor u makkelijk mee te werken is. Open source CRM helpt u zo een optimale invulling te geven aan de klantrelatie strategie van uw bedrijf.

Open source betekent letterlijk ‘open- of toegankelijke bron’. In de computertechnologie staat dit voor een programma waarvan de broncode wordt vrijgegeven. Open source houdt in dat gebruikers van software een kijkje in de keuken kunnen nemen. Hen wordt de mogelijkheid geboden om de open source software te bestuderen, aan te passen en het liefst te verbeteren.

Software moet in het kort aan de volgende kenmerken voldoen om als open source te worden bestempeld:

  • Het is gratis beschikbaar (downloadbaar) en mag verspreid worden zonder restricties.
  • De gebruiker heeft toegang tot de broncode van de software.
  • De code mag te allen tijde worden aangepast (verbeterd) en daarna worden verspreid.

CRM open source kiezen

Steeds meer bedrijven maken gebruik van CRM open source, omdat de software zich – net als de markt – in rap tempo blijft ontwikkelen. Er worden steeds nieuwe mogelijkheden ingepast. Op internet zijn talloze sites te vinden die verwijzen naar CRM open source software. Aangezien deze sites vaak een top tien hanteren en er ook reacties van gebruikers bijstaan, kunt u kijken welke CRM open source software er bij u past. Maar voordat u een CRM systeem selecteert is het goed om te weten welk systeem het best past bij uw bedrijfsprocessen, branche en doelen.

Meer over een CRM selecteren

Wat maakt een CRM project succesvol? Wat laat een CRM project mislukken? De voorbereiding, de samenstelling van het projectteam en aanwezige kennis in een organisatie is van grote invloed op het verloop van een CRM project. Dit boekje gaat over welke factoren een nieuw CRM project maken of breken.

CRM open source

CRM open source