CRM implementatie

De afkorting van CRM staat voor Customer Relationship Management. Het is dus de bedoeling om via software de relatie met de klanten te ondersteunen. In veel bedrijven wordt daarom overgegaan tot CRM implementatie. De gegevens van de klanten of zakenrelaties binnen een bedrijf worden centraal opgeslagen, zodat de juiste personen beschikking hebben tot de juiste en up to date gegevens. Bedrijven die een CRM implementatie doen willen meer halen uit het klantenarsenaal. Voor elke specifieke relatie wordt een strategie op maat uitgewerkt. Een implementatie is dan ook een handeling die vooral voor de marketingafdeling een grote impact zal hebben. Via het softwarepakket worden niet alleen de individuele gegevens bijgehouden, maar ook de interactie tussen de klant en het bedrijf.

Verandering

Een CRM implementatie binnen een organisatie vraagt wel wat aandacht van de werknemers, aangezien de bedrijfsvoering compleet zal veranderen. Bij zo een implementatie is het nodig dat de medewerkers die het systeem zullen gaan gebruiken voorbereid worden. Een aantal taken die manueel gebeurden zullen na de installatie automatisch gebeuren. Ook een korte training kan handig zijn, zodat iedereen onmiddellijk vertrouwd is met het nieuwe CRM systeem. Daarnaast is het handig om ervoor te zorgen dat het handboek dat bij de software hoort beschikbaar is voor alle personeelsleden die ermee in aanraking komen. Zowel online als in gedrukte vorm. Bij de meeste CRM pakketten is het ook mogelijk om gegevens uit andere programma’s te importeren. Dat kan zeer handig zijn. Verder kan het pakket ook na de CRM implementatie uitgebreid worden met andere software. Zo is het bedrijf klaar voor de toekomst en wordt vooral ook tijd bespaard bij gegevensverwerking.

Meer over CRM software implementeren

Wat maakt een CRM project succesvol? Wat laat een CRM project mislukken? De voorbereiding, de samenstelling van het projectteam en aanwezige kennis in een organisatie is van grote invloed op het verloop van een CRM project. Dit boekje gaat over welke factoren een nieuwe CRM implementatie maken of breken.

CRM implementatie

CRM implementatie