CRM applicatie

Een CRM applicatie is een softwareprogramma voor het beheren van klantrelaties. Het legt niet alleen gegevens vast over klanten en klantcontacten, maar koppelt die gegevens ook aan elkaar, brengt de behoeften van de klant in kaart en laat zien wat de belangrijkste klanten zijn. Een bedrijf met een goede CRM applicatie kan beter op de wens van de klant inspelen en zo meer succes behalen. Customer Relationship Management (CRM) is dus een strategie die de klant centraal stelt. Iedere klant is uniek daarom is het belangrijk de klanten te kennen, te weten hoe individuele afnemers reageren op acties, wat de extra kosten zijn die klanten met zich meebrengen en wat relaties hebben opgebracht voor het bedrijf. Een CRM applicatie maakt duidelijk welke contacten het meest waardevol zijn, het bedrijf kan vervolgens haar inspanningen effectief en efficiënt op de meest waardevolle klanten afstemmen. Daarnaast laat de CRM software zien met welke initiatieven een klant het beste kan worden benaderd. Sommige klanten zijn gevoeliger voor een korting, andere zijn vooral gebaat bij bepaalde leveringsvoorwaarden, etc. Mits een CRM applicatie wordt aangeschaft die past bij de organisatie, goed wordt ingericht en gebruikt door de werknemers, dan zou dit moeten leiden tot een grotere klanttevredenheid en een beter bedrijfsresultaat.

Online CRM applicatie

Het online gebruik van een CRM systemen (CRM in de cloud) is inmiddels al geruime tijd een feit. Veruit de meeste aanbieder zullen nu een CRM in de cloud kunnen aanbieden tegen aantrekkelijke tarieven. Organisaties zelf een CRM applicatie willen aanschaffen, bijvoorbeeld vanuit veiligheidsoogpunt doen er goed aan om rekening te houden met een nog verouderde manier van implementeren. De applicatie is dan niet vanuit iedere plek die verbonden is met het internet te bereiken en zal ook minder flexibel zijn in het up- of downgraden van de functionaliteiten.

Meer over CRM

Een uitgebreide uitleg over CRM software, de toepassing ervan en andere aspecten leest u in het gratis boek ‘CRM software’, samengesteld door het ICT informatiecentrum.

CRM applicatie

crm applicatie