CRM advies

Extern CRM advies kan u helpen bij de kwaliteit van uw CRM selectie- en implementatietraject. De keuze van CRM software en de toepassing ervan in uw organisatie is immers complex, met veel technische en organisatorische aspecten waarin u zich zult moeten verdiepen alvorens een goede keuze te kunnen maken. Het is bijna onmogelijk daarover alle kennis zelf in huis te hebben.

CRM selectie

CRM selectietrajecten beginnen met de analyse van uw huidige commerciële organisatie en het definiëren van de toekomstige rol van een CRM systeem daarbinnen. Hier ligt het accent van het eventueel noodzakelijke CRM advies op marketing en de commerciële organisatie. Gaandeweg spelen de mogelijkheden van CRM software en de technische aspecten van de implementatie van nieuwe CRM software een steeds grotere rol.

Goed advies

Belangrijk bij het inwinnen van (extern) CRM advies is dat u rekening houdt met de mate waarin het CRM advies onafhankelijk is. Van een CRM leverancier kunt u veel kennis en nuttige adviezen verwachten, maar de objectiviteit kent uiteraard zijn grenzen. Dus leer en neem adviezen aan maar hou het belang van een adviseur (consultant/leverancier) voor ogen. Een overzicht van diverse CRM consultants vindt u op onze site ICTleveranciers.nl

Over CRM advies, het kiezen van een CRM consultant en de diverse mogelijkheden voor onafhankelijk CRM advies leest u meer in de CRM box, het gratis CRM informatiepakket dat u via deze website kunt aanvragen. Ook kunt het boek ‘CRM software selectie’ hier gratis aanvragen.

Meer CRM advies in dit boek

Wat maakt een CRM project succesvol? Wat laat een CRM project mislukken? De voorbereiding, de samenstelling van het projectteam en aanwezige kennis in een organisatie is van grote invloed op het verloop van een CRM project. Dit boekje gaat over welke factoren een nieuw CRM project maken of breken.

CRM advies

CRM advies